Danablu er en sublim delikatesse i sig selv og samtidig en alsidig smagsgiver i madlavningen. Nogle kokke taler om "det blå krydderi" - smag dig frem, "krydderiet" har gennemslagskraft.

Danablu giver smag og herlig cremet konsistens i:

  • saucer til fx pasta og vildt
  • supper - fx kartoffelsuppe
  • kraftfuld gryderet med oksekød.

Kold er Danablu herlig

  • som dip rørt op med mælk
  • som fyld i salater med babyspinat og ristet bacon
  • i sandwich med stegt andebryst og chutney.

Tag altid Danablu ud af køleskabet 1 time, før den skal spises, så dens smag kan nå at folde sig ud.

Hvad skal man drikke til Danablu?

Der er masser af muligheder! Søde vine som Sauterne, ungarske Tokaji eller lagrede portvine spiller kontrastrigt op mod Danablu.

Rødvine som Zinfandel eller Amarone er et perfekt match. Og portere, stouts og stærke pilsnere med høj alkoholprocent er herlige bud fra øllets verden.