Retten kan sagtens serveres solo. Eller brug bønnerne ved siden af kød og fisk. Alle typer af rodfrugter fungerer godt sammen med cremen.

Tilbehør/forret til 4 personer

  • ca. 700 g bønner, nibbet
  • havsalt, til kogning.

Sennepsvinaigrette

Giver ½ dl:

  • 1 tsk finthakket salvie
  • 25 g finthakkede syltede agurker
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 spsk balsamisk æbleeddike eller sherryeddike
  • 1 spsk koldpresset olivenolie
  • 25 g Danablu (stuetemperatur)
  • havsalt, friskkværnet sort peber.

Kom alle ingredienserne op i en blender/foodprocessor og blend, indtil det er cremet.

Cremen kan nemt holde sig i 4 dage i køleskabet.

Kog bønner al dente i letsaltet vand. Sigt vandet fra og vend bønnerne med senneps-Danablu-cremen.

Server straks.

Af: Kille Enna