En saftig muffin, der både kan bruges som dessert og snack.

DanabluGiver 12-14 stk.

  • 150 g hvedemel, sigtet
  • 5 allehåndefrø, friskmalede
  • 5 enebær, friskmalede
  • ⅛ tsk friskmalet muskatnød
  • 2 tsk bagepulver
  • strejf af havsalt
  • 50 g lyst rørsukker
  • 30 g finthakkede valnødder
  • 150 g groftrevne æbler med skræl (renset vægt)
  • 100 g smeltet smør
  • 100 g groftsmuldret Danablu (stuetemperatur)
  • 1 spsk fintrevet citronskal
  • 100 g drænet yoghurt 10 %
  • 3 æg, pisket sammen.

Bland hvedemel, allehånde, enebær, muskatnød, bagepulver, havsalt, rørsukker og valnødder sammen i en stor skål. Vend de revne æbler i melblandingen.

Tilsæt smeltet smør og Danablu og rør sammen. Vend citronskal, yoghurt og herefter æg i dejen og bland det hele grundigt sammen.

Fordel dejen i medium størrelse muffinsforme (ca. ½ dl). Bag dem i en 175° varm ovn i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne.

Af: Kille Enna