Ideel til fisk, skaldyr, fjerkræ og kød, eller serveret som selvstændig ret

DanabluTilbehør til 4 personer.

Kål-kartoffelmos

  • ½ kg skrællede kartofler
  • 400 g grofthakket hvidkål
  • rigeligt af havsalt
  • ca. 50 g smør
  • ca. ½- ¾ dl sødmælk
  • ca. 4 spsk finthakket mynte
  • 2 tsk fintrevet citronskal.

Kartoflerne koges i vand tilsat havsalt, indtil de er møre, men ikke overkogte. Kålen tilsættes i de sidste 10 minutter og koges færdig med kartoflerne.

Kassér vandet og damp grøntsagerne af for ekstra vand. Kør dem igennem en purékværn eller en fin sigte. Varm smør og sødmælk op i en lille gryde. Hæld væsken i grøntsagsmosen og tilsæt finthakket mynte og citronskal.

Topping

  • 8 skiver røget bacon, sprødstegt
  • ca. 75 g Danablu
  • friske mynteblade.

Server mosen med sprødstegt bacon, Danablu og mynteblade.

Af: Kille Enna