Navn Esrom
Art Fisket ost, fuldfed eller ekstra fuldfed, halvfast til blød, modnet.
Råvare Dansk komælk.
Form og vægt a) Rektangulær, længden ca. dobbelt så lang som bredden.
1. højde 3,5-4,5 cam, vægt 0,2-0,5 kg
2. højde 4,0-7,0 cm, vægt 1,2-2,0 kg
b) Rektangulær
1. højde 4,0-5,5cm, vægt min. 2 kg
Ydre Tynd, smidig, gullig til orangegul spiselig skorpe med rent, næsten tørt, tyndt, ensartet, gulbrunt kitlag. Ældre oste har letfedtet overflade på grund af gendannet kit.
Farve Ensartet gullig til hvid farve.
Bygning Jævnt fordelte uregelmæssigt formede huller af størrelse omtrent som ris.
Konsistens Ensartet gennem hele osten. Blød, men skærbar.
Lugt og smag Mild, syrlig, aromatisk med præg af overflademodning. Ved stigende alder bliver lugt og smag hidrørende fra overflademodningen dominerende.
Lagringstid Minimum 2 uger.
Geografisk område Danmark.