Esroms sarte, aromatiske smag kommer mest til sin ret i selskab med et frisk landbrød og en god vin. Eller på et stykke rugbrød til morgenmad. Her folder smagsnuancerne sig for alvor ud, og de overdøves ikke af larmende tilbehør.

Esrom er også et spændende valg på et ostebord eller en portionsanrettet ostetallerken og falder helt i tråd med Det nye Nordiske Køkken, der henter glemte lokale råvarer og delikatesser frem i lyset og giver dem ny værdighed.

Esrom kan selvfølgelig også serveres på nye måder. Søren Gericke foreslår fx stegt Esrom på www.thise.eu/kogebog

Tag altid Esrom ud af køleskabet 1 time før, den skal spises, så dens smag og aroma kan nå at folde sig ud.

Hvilke drikke passer til Esrom?

Vælg en tør og intens hvidvin, fx en oversøisk Chardonnay. Eller inden for rødvine en kraftig og moden Amarone eller Rhône. Øl af typen ”Brown Ale” matcher også perfekt.