Salaten er en skøn måde at få opbrugt daggammelt brød på, så det bliver saftigt og interessant igen.

Forret til 4 personer

  • 175 g godt brød med skorpe
  • ½ kg modne cherry- eller blommetomater, halverede
  • ca. 150 g Esrom, skåret i små tern
  • 40 g friskplukkede krydderurter, fx basilikum, dild, mynte, salvie, timian, estragon, persille
  • 1 fed hvidløg, knust med lidt havsalt
  • 1 spsk finthakket rødløg
  • ca. ½ tsk groftknuste korianderfrø
  • 2 spsk koldpresset olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • havsalt 
  • friskkværnet sort peber.

Kom alle ingredienserne (undtagen urter) op i en stor, bred skål og bland grundigt. Krydr med havsalt og friskkværnet sort peber.

Lad salaten trække i min. 5 minutter, så brødet kan suge væsken til sig. Vend krydderurterne i og server.

Af: Kille Enna